Marha hús grill keverékünk

Posted by on ápr 26, 2016 in Grillezés otthon

Marha hús grill keverékünk

Főzőiskolánk büszkesége a különleges fűszerezés! Ezen belül a menta.

Nem is gondoltuk volna a menta milyen jó a marhahúshoz bárányhoz, a nehezebb húsokhoz.

A Visegrádi Grill akadémia Az alkotó Stiller Tamás egyik fűszerként a mentát választotta a marha, bárány mellé. A főzőiskolában ezt a saját fűszerkeveréket használjuk a húsok ízesítésére.
A mentát kevesen használják húsokhoz, de jó barátságot tud kötni egy jó steakkel vagy egy báránybordával. A bárány vagy birka esetében a menta harsány kámforos aromája szépen illeszkedik a buja bárány ízhez. A marha hús édeskés ízének viszont ad egy kis rafinériát. Szóval érdemes használni és felfedezni rejtelmeit egy két tipp segítségével, illetve a grillben készült húsokhoz kifejezetten ajánljuk.
Néhány szót a mentáról, erről az ismert fűszer növényről. A legismertebb fajtái a fodor menta és a borsmenta, de fellelhető csoki menta, alma menta, vízi menta, ananász, narancs, eper menta, néhány elterjedtebb fajtái közül. Erről a fűszerről mindenkinek a mentolos rágó vagy fogkrém íz jut az eszébe vagy éppen egy cukorka, ezért is kevesen használják a gasztronómiában. Még kissé ismeretlen fűszerként de bártan lehet használni. Felhasználási területe igen sokféle a szabadtéri főzésben is.
A friss mentát fűszerkertekben vagy épp cserépben is gyakran fellelhetjük, elterjedt ilyen formáiban. Könnyen kezelhető csak néhány alapszabályt kell betartani és a növény gyönyörűen burjánzani fog és sok friss levelet hoz hálája jeléül. Kedveli a napot és a humuszban gazdag területet és persze a vizet, nagy vízigényű növény. Sokféle hibrid faja létezik, de a kertekben erősen kordában kell tartani, mert nagyon gyorsan el tud terjedni. Tavasztól kora őszig tudunk friss mentát szakajtani a kertünkből vagy a cserépből. Ősszel leszüretelve a menta leveleket érdemes kiszárítani vagy éppen lefagyasztani, így mindig lesz egy kis frissítő a konyhában. Szárítva fűszerkeverékekbe, süteményekhez vagy egy kis különlegességként is használni lehet.
Zöldfűszerként és szárított fűszerként is remekül használható, mind két formájának megvan a maga jó tulajdonsága és felhasználási területe. Mi a Visegrádi főzőiskolában szárított formában használjuk a főzéshez, illetve frissen szüretelt állapotában pedig koktélokhoz használjuk. A friss mentát inkább szószok, teák ízesítésére használják de húsokhoz is kiváló egy kis darabolás, mozsárban való meggyepálás után. A friss mentából isteni teát készítenek, amely egyfelől frissítő más felől nagyon jó vízhajtó hatása van az emberi szervezetre. Ez az egyik gyakran hasznosított formája. Szárított fűszerként viszont hőhatásra kis nedvesség, zsiradék által dobja ki aromáját, ahogy a többi szárított fűszer is.
Fűszerkeverékekbe megfelelő arányban remekül viselkedik. A MooMoo grill fűszerkeveréket nem közvetlenül a hús sütése előtt használjuk a húsokra hanem utána, mivel a nagy hő hatására megéghetnek a fűszerek. A hús elkészülte után a pihentetési időszakban hintjük meg a husit, elég neki ez a hő és zsiradék amivel kiadja az ízét a többi fűszerrel együtt. Meglepő illatok és ízek szabadulnak fel, melyek remekül harmonizálhatnak az elkészített étellel és óriási sikert tud hozni a szakácsnak vagy szakácsnőnek a konyhában ezzel a kis varázslatos fűszerként használt mentával.

Számít a véleményed!

Post a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>